Tillbaka

Önskningar och löften

2014-01-02
Vad önskar vi oss inför bokhandelsåret 2014? Olika saker beroende på var vi befinner oss kan tänkas. I Sverige kanske det handlar om att vilja sakta ner den digitala utvecklingen – så att e-boken f...

Vad önskar vi oss inför bokhandelsåret 2014? Olika saker beroende på var vi befinner oss kan tänkas. I Sverige kanske det handlar om att vilja sakta ner den digitala utvecklingen – så att e-boken får vänta ännu ett år på att slå igenom. Eller motsatsen, beroende på vem man frågar. Eller att Amazon, om de väljer att öppna upp för den svenska marknaden, visar sig bli en totalflopp (man kan alltid önska).

Jag har såklart mina egna förhoppningar om vad 2014 ska bära med sig. Min önskelista ser ut som följande:

Jag önskar att företaget där jag jobbar vaknar upp till tiden vi lever i och börjar sälja e-böcker.

Jag önskar att vi gjorde tillräckligt bra ifrån oss tredje veckan i december för att det ska bli en julbonus i år också.

Jag önskar att den nedåtgående trenden för boklådor på ”the highstreet” kommer att vända och att vi ser nya bokhandlar öppna på Londons gator.

Jag önskar att min rygg blir bra.

Jag önskar att det fortsätter gå framåt för Waterstones, så att förlagen vågar ta risker och vi får en intressant och varierad utgivning framöver.

Jag önskar mig en biljett till Bokmässan 2014.

Jag önskar mig en ny kollega som är minst lika fantastisk som min förra, eftersom hon går ner på deltid i februari.

Jag önskar mig nya grymma läsupplevelser och upptäckter, tillsammans med snygga och stimulerande publikationer för våra hyllor.

Sedan tänkte jag även lova några saker, bara för att väga upp allt önskande. För det vet ju alla, att önska leder ingen vart om man inte också jobbar för det. Så här kommer det:

Jag lovar att utmana mig själv och läsa böcker som jag normalt sätt inte skulle plocka upp (mer fakta!).

Jag lovar att sälja fler böcker. Eller åtminstone att försöka.

Jag lovar att fortsätta tjata på Helen Fieldings publicist om evenemang, nu när datumet för pocketutgåvan av nya Bridget-boken är satt. Den här gången kommer hon inte undan…

Vad önskar och lovar ni?