Höstens Böcker 2024 Barn & Ungdom

Charles Faro och Tim Rangström

Sporttouchen – fotbollsboken / Bonnier Carlsen

Foto: Stefan Tell

I klassrummet på en journalisthögskola möttes vi: Charles Faro och Tim Rangström. Precis där började vår resa. Vi hade samma kärlek till idrotten, och samma övertygelse om att varje idrottshändelse bär på en unik och fängslande historia. Vår dröm var att göra idrotten begriplig och spännande för alla – tjejer, killar, gamla och unga. Den där känslan man får av idrottens gemenskap och att allting står på spel … Varje match och prestation har något unikt att berätta, och det kände vi att vi ville föra ut till så många som möjligt.

Tillsammans startade vi vår medieplattform Sporttouchen år 2022. Kärnan i alla våra videor är kärleken till sport. Med nyheter, roliga fakta och intervjuer gör vi allt vi kan för att de som tittar också ska känna lika stark glädje och entusiasm som vi. Som under en riktigt spännande fotbollsmatch: allt kan hända! Och när man verkligen förstår spelet kan man se och uppleva allting så mycket starkare. Man förstår varför den där anfallaren springer åt det hållet, och varför en spelare slog en passning just så. Man kanske ropar och skriker, hurrar när det går bra och sörjer med laget i motgång.

Sporttouchen har med tiden blivit mer än den plattform vi startade på TikTok och Youtube. Vi har också velat uppmärksamma och stötta unga talanger inom idrotten. Ett led i det är vår fotbollsskola Sporttouchen Camp som vi startade 2023, där våra coacher hjälper de unga spelarna att bygga en grund och verkligen hitta fotbollsglädjen. Det är en gemenskap som växer varje dag, och vi vill bygga vidare och ta vara på den gemenskapen och det engagemanget så gott vi kan. Därför kände vi att nästa steg är – en bok!

Vår bok är tänkt till alla som precis som vi älskar fotboll och som inte kan få nog av att lära sig mer om spelet. Alla som vill veta mer om fotbollens historia och kända spelare, rekord, matcher och klubbar. Våra coacher tipsar också om träningstips från vår fotbollsskola, om sömn, kost och hur man förebygger skador. Vårt mål är att dela med oss av det vi vet och kan om fotbollen på ett lättillgängligt sätt, så att både den som spelat länge och följt sin favoritklubb i åratal och den som är nybörjare ska kunna få nya kunskaper, inspiration och sann fotbollsglädje.

Powered by Labrador CMS