Tillbaka

150 000 Storytel-abonnenter i Norge

2021-09-30
av Kalle Laxgård
Foto: Sara Mac Key

Norska Storytel ökade omsättningen med 35 procent i fjol.

Ökningen gjorde att Storytel Norge landade på en försäljning på 273 miljoner norska kronor förra rået, samt hade en vinst på 8 miljoner efter skatt. Det skriver Bok 365.

Håkon Havik, vd för Storytel Norge, säger till sajten att han är nöjd med siffrorna.

– Första halvåret förra året var bäst, men vi har haft utmaningar och press på marginalerna efter att vi under andra halvan bytte till en betalningsmodell baserad på ett fast belopp per lyssning. Marginaltrycket har kvarstått även innevarande år, så under nästa år måste vi kalla förlagen till en ny förhandlingsrunda, säger han, och tillägger att han hoppas att man ska hitta en modell som blir hållbar för framtiden.

Storytel Norge är landets största strömningstjänst och har i dagsläget över 150 000 abonnenter. Sedan Bonnier Books i somras sålde sin andel i Norges största förlag, Cappelen Damm, sålde man därmed också sin andel i norska Storytel. I dag ägas bolaget till hälften av svenska Storytel och till hälften av Cappelen Damm, numera helägt av Egmont.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.