Tillbaka

70-talister i stan surfar mest

1997-08-22
av SvB
I den senaste rapporten från Teldok (15), författad av Torsten Österman och Joachim Timander om Internetanvändningen i Sveriges befolkning, står att läsa att 19 procent av svenskarna 16-79 år använ...
I den senaste rapporten från Teldok (15), författad av Torsten Österman och Joachim Timander om Internetanvändningen i Sveriges befolkning, står att läsa att 19 procent av svenskarna 16-79 år använder modem regelbundet och att 21 procent använder cd-rom.
    I storstadsområden är andelen modemanvändare 26 procent och andelen cd-rom-användare 25 procent, mot 13 respektive 18 procent på landsbygden. Siffrorna för Internetanvändning är 14 procent i storstadsområden och 5 procent på landsbygden. Nästan två tredjedelar av landets Internetanvändare bor i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Cyberrymden finns alltså bland höghusen.
    Men också åldersfördelningen är skev: 20 procent bland dem som är födda på 70-talet använder Internet regelbundet mot 2 procent av 30-talisterna. Däremot har nu bara 3 procent aldrig hört talas om Internet.
    Mest efterfrågas möjligheten att göra bankärenden (63 procent) och minst att kunna få tidningen till datorn (18 procent). Beställa varor vill 32 procent göra.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.