Tillbaka

712 000 kronor till författare och forskare inom barn- och ungdom

2021-06-04
av Kristian Lönner
Sara Lövestam är en av årets stipendiater.
Foto: Anna-Lena Ahlström

Sex författare och två forskare inom barn- och ungdomslitteratur tilldelas 89 000 kronor vardera av Martha Sandwall-Bergströms stipendiefond.

Årets utdelning från stipendiefonden är mer generös än tidigare då tre stipendiater utsetts årligen. Pandemin är en förklaring.

– Författarkåren har drabbats hårt ekonomiskt under pandemin och eftersom fonden har gått bra de senaste åren såg styrelsen chansen att göra en insats, säger Åsa Warnqvist, ordförande i stipendiefonden, i ett pressmeddelande.

De sex författare som utsetts till årets stipendiater är Katarina von Bredow, Sara Lövestam, Per Nilsson, Sofia Nordin, Mårten Sandén och Annika Thor. På forskarsidan går stipendiet till Tuva Haglund på Uppsala universitet och Hilda Jakobsson på Stockholms universitet.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.