Tillbaka

Adlibris ökade både omsättning och vinst

2022-02-11
av Kristian Lönner
Foto: Ylva Sundgren

Adlibrisgruppen redovisar både en ökad omsättning och ett förbättrat resultat för 2021.

Omsättningen ökade med 3 procent till 2,79 miljarder kronor. Resultatet (EBITA) hamnade på 72 miljoner kronor vilket var 22 miljoner mer än föregående år.

– Den fortsatta tillväxten och resultatförbättringen är ett kvitto på att vårt kunderbjudande står sig starkt och att vi har en solid och väl fungerande verksamhet. Jag är stolt över våra medarbetare och det vi presterat under året, säger Jonas Karlén, vd för Adlibrisgruppen, i ett pressmeddelande.

Det är andra året på raken som Adlibris gör vinst efter att 2018 och 2019 redovisat stora förluster. Adlibrisgruppen har inte specificerat hur stor bokförsäljningen var under 2021, men Adlibris presskontakt, Linnéa Wiklund, skriver så här till SvB:

– Böcker står för lejonparten av Adlibrisgruppens omsättning. Bokförsäljningen har varit stabil och när vi summerar året ligger den på samma nivå under 2021 som 2020.

 

Artikeln uppdaterades med svar från Adlibris klockan 15.06.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.