Tillbaka

Adlibris slog försäljningsrekord

2020-09-16
av Matilda Källén
Foto: Ylva Sundgren

I augusti slog nätbokhandeln Adlibris sitt försäljningsrekord och nådde en marknadsandel på 51 procent, enligt ett pressmeddelande.

Bokinfos senaste försäljningssiffror visar enligt ett pressmeddelande från Adlibris att nätbokhandelns marknadsandel landade på 51 procent i augusti.

Adlibris har hållit sig på en försäljningsmässigt hög nivå under hela pandemin, och kunde redan i mars vittna om att bokförsäljningen ökat med över 20 procent mot 2019. Trenden präglar internetbokhandeln överlag. Vecka 11-32 ökade de svenska nätbokhandlarnas bokförsäljning med 16,6 procent jämfört med i fjol. 

– Redan innan pandemin såg vi att vi var på rätt väg och den riktningen har förstärkts under våren och sommaren. I augusti nådde vår försäljning all-time-high och vi har aldrig sålt för mer i en enskild månad i Adlibris drygt 20-åriga historia, säger Adlibris vd Jonas Karlén i ett pressmeddelande.

FÖRTYDLIGANDE. I en tidigare version av den här artikeln uppgavs att varannan bok som såldes i Sverige i augusti såldes av Adlibris. Det var räknat i omsättning och inte i antal böcker, varför det nu förtydligats.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.