Tillbaka

Affären klar – Adlibris köper Pocketshop

2022-10-28
av Kristian Lönner
Jonas Karlén, vd Adlibris.
Foto: Press

Det har varit på gång under hösten men nu är överenskommelsen helt klar – Adlibris köper Pocketshop.

Köpet innebär att Adlibris nu förvärvar Pocketshops elva butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö. Enligt ett pressmeddelande är det i dag inte klart hur de båda varumärkena ska samverka med varandra, men Adlibris ser fördelar med att stärka sin närvaro i fysisk butik.

– Det finns många spännande möjligheter kring hur vi drar nytta av varandras styrkor framåt och vi ser ett stort värde i den kompetens inom fysisk butik som vi nu får tillgång till, säger Jonas Karlén, vd Adlibris, i pressmeddelandet.

Pocketshop har tidigare ägts av Bonnier Books. Magnus Brundin, vd för Pocketshop, uttrycker optimism inför framtiden för Pocketshop.

– När Adlibris nu uttalar en strategi att öka ytterligare i fysiska butiker får Pocketshop en mycket dedikerad ägare, och Adlibris direkt en tillgång till fantastiskt fina butikslägen. Det finns verkligen mycket potential i detta förvärv och det känns roligt att släppa vidare ägandet till en stark ägare som kan dra nytta av den fina kompetens och förmåga som finns i verksamheten, säger han.

Förvärvat förväntas kunna slutföras i början av januari nästa år.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.