Tillbaka

Aftonbladet startar ljudbokspodd

2021-04-22
av Kalle Laxgård
Soraya Hashim.
Foto: Pressbild

Journalisten Soraya Hashim blir programledare för Aftonbladet Kulturs nya satsning Ljudbokspodden.

Enligt Aftonbladet är ljudböcker något som intresserar många av kultursidans läsare, samtidigt som det varit ett område där man saknat kvalificerad rapportering.

– Ljudboken som format är enormt stor i dag, men det finns väldigt lite bra bevakning. Jag menar att kulturjournalistiken, på en kultursida som når så många som Aftonbladets, måste ta det här uttrycket på större allvar. Både vad gäller att problematisera och ifrågasätta – och när det gäller att lyfta fram ljudbokens särart och egna kvaliteter, säger Karin Pettersson, kulturchef på Aftonbladet, i ett pressmeddelande.

Producent blir Aftonbladetjournalisten Martin Aagård och programledare Soraya Hashim, med en bakgrund som programledare i radio i tio år.

Första säsongen blir åtta avsnitt lång och inleds med ett avsnitt om sex och sexskildringar. Premiären är i dag, 22 april.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.