Tillbaka

Akademibokhandeln minskar förlusten

2019-08-16
av Kalle Laxgård
Foto: Sara Mac Key

Både försäljning och resultat har fortsatt uppåt för bokhandelskedjan under 2019. Det visar ägarbolaget Volatis nya delårsrapport.

Akademibokhandelns försäljning under andra kvartalet uppgick till 328 miljoner kronor, en ökning med 13 miljoner från i fjol. Sett till första halvåret är omsättningsökningen nära 4 procent mot föregående år.

Företagets vd Maria Edsman har tidigare angett en svag start som anledningen till att kedjans vinst minskade rejält för helåret 2018. I år är siffrorna bättre. Förlusten (EBITDA) under första halvåret landade på 14 miljoner kronor, en halvering av underskottet för motsvarande period i fjol.

I delårsrapporten skriver Volati:

”Verksamheten får fortsatt effekt av arbetet med inköp och kostnadseffektivisering som genomfördes under 2018, vilket förbättrat resultatet tydligt. Affärsområdet har dessutom ökat försäljningen genom att bredda produkterbjudandet på en stabil marknad.”

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.