Tillbaka

Akademibokhandeln ny partner till Berättarministeriet

2021-09-15
av Kristian Lönner

Under tre år kommer Akademibokhandeln att ekonomiskt bidra till Berättarministeriets verksamhet och även bidra med volontärer och informationskampanjer.

Fokus för Berättarministeriets verksamhet ligger på att motverka segregationens negativa konsekvenser och stötta barns skolgång i områden med hög arbetslöshet. I ett pressmeddelande säger Akademibokhandeln att samarbetet ligger i linje med företagets vision Läsglädje för alla, varje dag.

– Berättarministeriet väcker barns lust till skapande, vilja att uttrycka sig och tro på sig själva. Vi har länge haft ett stort fokus på barns läsande, och det här är ett givet steg för oss, säger Cecilia Helsing, marknads- och kommunikationschef på Bokusgruppen, i pressmeddelandet.

Förutom ekonomiskt stöd får både Akademibokhandelns kunder och medarbetare nu möjlighet att bli volontärer på Berättarministeriet. I bokhandeln på Mäster Samuelsgatan kommer samarbetet också att uppmärksammas genom en utställning med Berättarministeriets pedagogiska material.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.