Tillbaka

Akademibokhandeln stänger butik i Borås

2020-03-31
av Sophie Tanha
Foto: Ola Kjelbye

Butiken i Borås Knalleland stängs tills vidare, men avser att öppna igen när omständigheterna, som ändrats på grund av coronavirusets framfart, återgår till det vanliga.

Personalen, som redan omfattas av korttidspermitteringar kommer att flytta över till den andra butiken i Borås City. Tiden man skulle jobbat i Borås Knalleland arbetar man i stället i city-butiken, säger Maria Edsman, vd för Bokhandelsgruppen.

– I båda har vi tappat en hel del försäljning och då behöver vi dra ner bemanningen. Då blir det otroligt tunn bemanning i varje butik, någon kanske hade behövt jobba ensam i så fall. Då tycker vi att det är smartare att flytta över alla medarbetare till en butik för att kunna bemanna den bättre.

Kan liknande beslut tas om fler butiker?

– Vi håller på med ett enormt pussel just nu och försöker se hur vi kan dra ner bemanningen till att motsvara den mycket lägre försäljning vi har nu. Det kan bli så att vi tänker oss att göra något liknande i fler orter, det utvärderar vi från dag till dag.

 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.