Tillbaka

Alfabeta och Lilla Piratförlaget får samma ägarbolag

2022-03-29
av Carina Jönsson
Erik Titusson, vd för Piratförlaget, samt vd och förlagschef för Alfabeta och Lilla Piratförlaget..
Foto: Sara Mac Key

Samtidigt som Ordfront och Alfabeta går skilda vägar bildar nu Alfabeta och Lilla Piratförlaget ett gemensamt ägarbolag som ska äga båda förlagen. Erik Titusson blir vd och chefredaktör för både Alfabeta och Lilla Pirat.

– När Dag Hernried kontaktade mig med idén så kände jag direkt att det här skulle bli Lilla Piratförlagets nästa steg! Jag har länge beundrat Alfabetas utgivning, som präglas av ständig förnyelse i kombination med en stark backlist, säger Lilla Piratsförlagets Erik Titusson i ett pressmeddelande.
Erik Titusson har varit vd och chefredaktör för Lilla Piratförlaget sedan 2011. Nu blir han vd och förlagschef för både Lilla Pirat och Alfabeta. Ann-Marie Skarp blir styrelseordförande. Dag Hernried fortsätter som förläggare och arbetande styrelseledamot. 
– Det är viktigt för mig att säkra förlagets fortlevnad inom den oberoende sfären och hitta en trygg lösning för vår fina personal och våra fantastiska författare och tecknare. Lilla Piratförlaget är med sina tio år en pigg nykomling som jag ser fram emot att samarbeta närmare med, säger Dag Hernried. 

Lilla Piratförlaget grundades 2011 av Erik Titusson ochPiratförlaget. Gilla Böcker, grundat 2010 av Ada Wester, ingår sedan 2015 i Lilla Piratförlaget sedan. Dag Hernried har drivit Alfabeta Bokförlag sedan 1978. Båda förlagen ger ut barn- och ungdomslitteratur.
Delägare i det nya gemensamma bolaget är Piratförlaget Holding, Dag Hernried, Erik Titusson och Ada Wester. 
 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.