Tillbaka

Augustförfattare till Akademibokhandeln

2019-11-01
av Kalle Laxgård
Årets nominerade till Augustpriset.
Foto: Sophie Tanha

Under de kommande veckorna ges allmänheten chans att lyssna till några av de Augustnominerade författarna vid tre samtal i Stockholm, Lund och Uppsala. Initiativet är ett nytt samarbete mellan Förläggareföreningen och Akademibokhandeln.

Det första tillfället är på tisdag den 5 november. Då intervjuas författarna Olivia Bergdahl, Peter Handberg och Oskar Kroon av Sydsvenskans kulturchef Ida Ölmedal i Akademibokhandelns butik i Lund.

Under den tre stopp långa turnén deltar nominerade ur alla de tre priskategorierna.

– Det är verkligen roligt att vi kan samarbeta kring den här August-turnén, framför allt att de nominerade författarna får möta varandra och publiken i bokhandeln. Förhoppningsvis är det här starten på en fin Augusttradition, säger Kristina Ahlinder, vd för Förläggareföreningen, arrangör av Augustpriset, i ett pressmeddelande.

Arrangemanget avslutas i Uppsala den 13 november. Augustpriset delas ut under en gala på Konserthuset i Stockholm den 25 november.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.