Tillbaka

Barnbibliotek nedläggningshotat

1997-06-19
av SvB
Landets enda barnbibliotek är hotat. Porsön utanför Luleå invigdes för 20 år sedan och har enbart barnböcker, med undantag för utländska tidningar och vuxenpocket. Utlåningen sker utan registrering...
Landets enda barnbibliotek är hotat. Porsön utanför Luleå invigdes för 20 år sedan och har enbart barnböcker, med undantag för utländska tidningar och vuxenpocket. Utlåningen sker utan registrering och svinnet är nästan obefintligt. Det populära biblioteket är inte större än 150 kvadratmeter med hemsnickrad lånedisk och skräckrum. Till och med klassificeringen är barnanpassad och inom ämnet historia är indelningen "Förr i tiden", "längesen" och "mycket längesen".
   Bibliotekarie Maj Svensson har under en längre period fört sin kamp mot nedläggningen, tillsammans med föräldrar och barn. Nu vill man trots allt flytta biblioteket.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.