Tillbaka

Bodil Malmstens dikt till Gerard Bonnier tonsätts

2021-01-28
av TT/SvB
Foto: Malin Hoelstad / SvD / TT

Ellen Sundberg tonsätter elva dikter av Bodil Malmsten, på skivan Ett bloss för Bodil Malmsten. Första singeln heter Till Gerard – Vaggvisa fjortonde december 1987 och är en elegi som Bodil Malmsten skrev till förläggaren Gerard Bonnier, när han gick bort.

Sundberg kom från samma lilla jämtländska by som den folkkära poeten, som gick bort 2016. Om byn Bjärme sade Bodil Malmsten: ”Ellen och jag sätter Bjärme på kartan, i centrum på jordgloben. Det är så vackert där att någon måste förvalta det sköna och sprida det och det uppdraget har Ellen och jag fått av en högre makt.”
Sundberg har tonsatt dikterna tillsammans med Jonatan Lundberg, som tidigare har producerat Jakob Hellmans comebackalbum Äntligen borta. Skivan kommer den 7 maj men redan nu släpps singeln Till Gerard – Vaggvisa fjortonde december 1987.
 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.