Tillbaka

Bogmarkedet får ny ägare – igen

2022-11-01
av Kristian Lönner
Jesper Provstgaard Kristiansen.
Foto: Sigge Bjerkhof

Danska branschtidningen Bogmarkedet förändrar ägarstrukturen. Förändringen kommer mindre än två år efter att den senaste ägarförändringen skedde.

Jesper Provstgaard Kristiansen, som varit ansvarig för innehållet på Bogmarkedet, är det som nu blir ny huvudägare. Han tar över efter Kristian Sondt som klev in som ägare i februari 2021.

Kristian Sondt är nöjd med ägarbytet.

– Jag är glad för att Jesper nu i ännu högre grad kan ägna sig åt Bogmarkedet och fortsätta det fina arbetet med att säkra ett levande och relevant branschmedie, säger han till Bogmarkedet.

Han menar också att utvecklingen för Bogmarkedet har varit god sedan han gick in som ägare. En ny sajt har lanserats och såväl omsättning som antalet abonnenter har ökat.

Samtidigt säger Jesper Provstgaard Kristiansen att Bogmarkedet behöver fler ben att stå på och att man därför undersöker möjligheten att skapa en konsultverksamhet. Den primära funktionen ska dock även i fortsättningen vara att vara en branschtidning.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.