Tillbaka

Bokfabriken anställer ny förläggare – ska jobba med Storm-franchisen

2022-05-19
av Carina Jönsson
Foto: Martin Magntorn

Ramona Ivener blir den första författaren som är klar för att skriva en spinoff på Alex Storm-serien. I samband med det anställer Bokfabriken också en ny förläggare.

Det är Leffe Grimwalker som skriver böckerna om Alex Storm, från början tillsammans med Dan Buthler. Storm-serien får nu olika spinoffs, den första kommer att handla om Jessica Storm, och skrivs av Ramona Ivener.
I samband med detta anställer Bokfabriken Oskar Törnström, som senast kommer från en tjänst som förläggande redaktör på Saga Egmont, som förläggare. Han blir bland annat manusutvecklare för Storm-franchisen, enligt ett pressmeddelande.
Han ska arbeta tillsammans med Leffe Grimwalker.
– Det ska bli otroligt häftigt att bryta ny mark i bok-Sverige med franchise-koncept vi vanligen mest ser i film- och tv-världen. Att ha Oskar Törnström, med erfarenhet från just tv, vid rodret känns tryggt. Och att kunna presentera Ramona Ivener, vars författarskap vi följt med intresse, som den första författaren i modellen känns väldigt spännande, säger Lasse Brahme, vd på Bokfabriken i pressmeddelandet.
Oskar Törnström har tidigare även arbetat på Bonnierförlagen samt som manusutvecklare och redaktör inom tv-produktion. Han klev på sin nya tjänst den 2 maj. Oskar Törnström kommer även att arbeta med att utveckla andra franchise-koncept på Bokfarbriken.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.