Tillbaka

Bokhandeln i Lindesberg får nya ägare

2021-02-17
av Carina Jönsson
Bokhandlarna Olle och Per Nelzén.
Foto: Privat

I december förra året meddelade Olle och Per Nelzén att de letade efter nya ägare till Blombergska bokhandeln i Lindesberg, som bröderna drivit i drygt 30 år. Nu är bokhandeln såld.

De nya ägarna, Ann Björklund och Christina Orrbo, tar över verksamheten 1 maj, skriver Dagens Handel. Bröderna Nelzén hade planerat att lägga ner bokhandeln sista juni 2021 om de inte lyckats hitta någon köpare tills dess. Men nu får allså bokhandeln leva vidare.
– Vi hade flera intresserade – Ann och Christina var först och vi kände oss komfortabla med deras driv, engagemang, inspiration och glädje över möjligheten att få ta tag i denna kulturinstitutions framtid, säger Olle Nelzén till Dagens Handel.
Blombergska bokhandeln etablerades 1856 och är i dag Lindesbergs enda bokhandel. Bröderna Nelzén har drivit den sedan 1987. Bokhandeln redovisade vid senaste tillgängliga bokslutet en nettoomsättning på 3,7 miljoner kronor och ett resultat på 81 000 kronor.
 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.