Tillbaka

Bokmässan utesluter fysisk mässa i höst

2020-04-28
av Kristian Lönner
Bokmässan i Göteborg.
Foto: Pekå Englund

Det blir ingen vanlig Bokmässa i år – det meddelar Bokmässan nu. Arrangörerna fortsätter däremot planera för en digital version.

Efter att Norstedts bestämt sig för att hoppa av Bokmässan och Förläggareföreningen tydligt sagt nej till en fysisk mässa i höst kommer nu besked från arrangörerna. I ett brev till utställarna skriver Bokmässan att det utifrån rådande läge inte är möjligt att genomföra det man presenterat som en plan A, nämligen en fysisk mässa efter rådande restriktioner.

Bokmässan betonar att en helt inställd mässa fortfarande inte är ett scenario som man arbetar utifrån. I stället vill man gå vidare med plan B som beskrivs som en digital konferens för lärare och bibliotekarier samt en digital litteraturfestival för den breda allmänheten. Skulle restriktionerna vara upphävda i september skulle en mindre publik vara möjlig, menar arrangörerna.

Förlagen har krävt tydligt besked i frågan om hur Bokmässan ska arrangeras i höst senast på måndag den 4 maj. Bokmässan skriver i brevet att man står fast vid att fatta det formella beslutet först i slutet på maj.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.