Tillbaka

Bologna kör fysisk mässa trots omikron

2022-01-12
av Carina Jönsson
Foto: Pressbild

Barnboksmässan i Bologna blir av på plats i Italien i mars. Det meddelar arrangörerna, som tror att den värsta smittspridningen är över i landet då, skriver Publishers Weekly.

Datumen för årets barnboksmässa i Bologna är satta till 21-24 mars. Och det kommer att bli mässgolv, seminarier, workshops och föreläsningar på plats i år, säger arrangörerna.
– Vi följer situationen med omikron-varianten av covid noggrant och den förväntas nå sin kulmen i Italien snart, långt före mässan, säger mässchef Elena Pasoli till Publishers Weekly.
Barnboksmässan i Bologna har anordnats digitalt de senaste två åren på grund av pandemin. I år krockar mässans datum med internationella barnboksmässan i Shanghai, som ändrat datum från november 2021 till 20-22 mars. De två mässorna kommer att göra en del gemensamma samarbeten.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.