Tillbaka

Bonniers lanserar podcast om poesi

2020-10-15
av TT/ Litteratur
Foto: Karin Wesslén / TT

Albert Bonniers Förlag lanserar en ny podcast om poesi. "Poesi för alla" bygger på att en nutida poet gästar med en utvald dikt av en annan poet, död eller levande. Sedan följer ett samtal mellan poeten och programledaren, som är förläggaren Lina Rydén Reynols.

"Det här är ju en speciell tid utan uppläsningar och evenemang, och vi vill gärna göra något annat för att lyfta fram poesin. Jag tycker inte heller att det finns särskilt mycket i det här formatet i det offentliga samtalet – det är sällan man får chans att koncentrera sig på en enda dikt, och jag tror att ett sådant samtal kan öppna upp poesin på ett fint sätt", säger hon i ett pressmeddelande.
Första avsnittet gästas av Athena Farrokhzad, som har valt en dikt av Kristina Lugn att prata kring. Bland övriga gäster märks Johan Jönson, Judith Kiros, Eva Runefelt och Anna Hallberg. Nya avsnitt av "Poesi för alla" släpps varje onsdag.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.