Tillbaka

Bonniers satsar på pedagogisk litteratur

2017-11-22
av Kalle Laxgård
Marie Carlsson och Eva Skarp ska bygga upp Bonniers nya pedagogiska utgivning från grunden.
Foto: Anna Rut Fridholm

Bonniers breddar sin utgivning och startar en ny linje med litteratur riktad mot lärare och elever.

Leder projektet gör Marie Carlsson, tidigare förlagschef för läromedelsförlaget Liber och nyligen vd för En Bok för alla .

Projektet sker i samarbete med Bonniers Carlsen och de första böckerna planeras till våren.

– Jag kan inte tänka mig en bättre miljö än Bonnierförlagen för att förverkliga de tankar vi har om stöd för lärare och lärande. Bonnier Carlsens marknadsposition, nätverk och kompetens ger synergier som är på riktigt, säger Marie Carlsson, chef för pedagogisk utgivning på Bonnierförlagen, i ett pressmeddelande.

Hon har tidigare jobbat bland annat på läromedelsförlaget Liber, huvudsakligen som förlagschef. Närmast kommer hon från en anställning som tillförordnad vd för det klassiska förlaget En bok för alla.

Vid sin sida i det nya projektet har hon Eva Skarp, i rollen som förläggare och produktutvecklare. Det är en roll hon tidigare haft i 15 år på Liber.

Den nya utgivningen inom Bonniers ska omfatta omkring 25 titlar per år. Verksamheten ska byggas från grunden och framöver ska personal rekryteras.

– Det sker mycket spännande inom skolan och läromedel. Det känns naturligt för oss att vara en del av detta genom Marie Carlssons och Eva Skarps visionära perspektiv och skolnära syn på hur man kan utveckla läromedel i samverkan med Bonnier Carlsen, säger Håkan Rudels, vd Bonnierförlagen, i pressmeddelandet.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.