Tillbaka

Bookbeat ger förlag nya verktyg till analys

2020-06-17
av Kalle Laxgård
Foto: istock photo

Bland annat ska förlagen kunna se hur stor del av alla läsare som avslutar en påbörjad bok.

Bookbeat kallar sin nya modul för Bookbeat insights. Bland verktygen finns möjligheten för förlag att se vilka betyg streamingtjänstens kunder sätter på dess böcker, samt hur många som avslutar den bok de påbörjat. Det finns även genomsnittsuppgifter för olika genrer som jämförelsepunkter.

Enligt Jeanette Löfgren, affärsutvecklingschef på Bookbeat, lanseras verktyget nu som ett långsiktigt initiativ för att bättre förstå lyssnarnas konsumtionsmönster.

– Den här tjänsten är såvitt vi vet unik i den svenska bokbranschen, och vi hoppas att den ska leda till kundinsikter som hjälper förlagen att ta fram ännu fler fantastiska och beroendeframkallande böcker. Det har varit mycket gissande kring vilka böcker och genrer som verkligen fungerar bra digitalt, och nu finns sanningen bara en knapptryckning bort, säger Jeanette Löfgren i ett pressmeddelande.

Lanseringen av tjänsten har inletts under juni och ska på längre sikt erbjudas samarbetsförlag på alla Bookbeats kärnmarknader, skriver bolaget.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.