Tillbaka

Bookbeat nu i gång i Norge

2021-12-09
av Kristian Lönner
Niclas Sandin.
Foto: Sara Mac Key

500 000 ljudböcker och 100 000 användare – det är Bookbeats målsättning när man i dag lanserar tjänsten i Norge, skriver Bok365.

Bonniers stärker sin närvaro i det västra grannlandet. I dag lanserar Bookbeat sin norska tjänst efter att ha tecknat avtal med de största förlagen i landet. Inom kort ska de norska abonnenterna ha en halv miljon ljudböcker att välja på i tjänsten.

– Målet är på sikt att nå 100 000 användare, något som är möjligt givet hur den norska bokmarknaden växer, säger Niclas Sandin, vd på Bookbeat, till Bok365.

Bookbeats lansering innebär att dragkampen om de norska ljudbokslyssnarna hårdnar ytterligare. I maj gick även Nextory in i Norge och sedan tidigare finns både Storytel och Fabel.

– Jag tror man lugnt kan säga att det kommer satsas mer pengar än någonsin på marknadsföring av böcker och litteratur i Norge 2022, säger Håkan Rudels, vd på Bonnier Books, till Bok & Samfunn.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.