Tillbaka

Bookbeat storsatsar i Europa

2019-06-18
av Kristian Lönner
Niclas Sandin, vd på Bookbeat.
Foto: Sara Mac Key

Bookbeat expanderar till ytterligare 24 europeiska länder. Det innebär att streamingtjänsten nu finns i totalt 28 länder.

Bookbeat satsar på att bli den ledande streamingtjänsten i Europa. Det slår Niclas Sandin, vd på Bookbeat, fast.

– Vi tror att ljudboken kan bli ett av de snabbast växande digitala medierna i Europa. Så fort det börjar röra sig på en marknad ska vi redan finnas där, säger Niclas Sandin i ett pressmeddelande.

Enligt Bookbeat ska tjänsten inledningsvis ha över 50 000 ljudböcker och e-böcker på varje marknad. Majoriteten av böckerna kommer att vara på engelska men i flera fall kommer katalogen också kompletteras med böcker på det lokala språket. Bland de nya länderna finns Frankrike, Spanien och Italien.

Bookbeat lanserades i Sverige och Finland 2016. Konkurrenten Storytel finns idag i 17 länder och har nyligen lanserat sin tjänst i Sydkorea och Tyskland.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.