Tillbaka

BookExpo utan storförlag

1997-08-08
av SvB
Årets Book Expo kommer att kommas ihåg som året då de stora förlagen inte dök upp. Random House, Penguin, Simon & Schuster, Harry Abrams och Doubleday ansåg det inte mödan värt att närvara. Resulta...
Årets Book Expo kommer att kommas ihåg som året då de stora förlagen inte dök upp. Random House, Penguin, Simon & Schuster, Harry Abrams och Doubleday ansåg det inte mödan värt att närvara. Resultatet var en mässa med mindre bligande och glamour. Färre bjudningar, färre stora namn och mindre köande. Å andra sidan, hävdar de närvarande, fanns det mer tid till att göra affärer. Antalet besökare låg i år på 25 732, vilket var mer än arrangörerna hoppats på, jämfört med fjolårets 37 464.
    De stora förläggarnas frånfälle tycktes i allmänhet inte bekymra de amerikanska bokhandlarna, vilka istället fick tillfälle att koncentrera sig mer på de mellanstora och små förlagen. Följaktligen var de närvarande förlagen mycket nöjda med att befinna sig i ett mer fördelaktigt förhandlingsläge än förra året. Inget ont som inte för något gott med sig, sägs det.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.