Tillbaka

Bra böcker varslar 50 anställda

1998-02-06
av Fredrik Lindberg
För två år sedan togs beslutet att flytta Bra Böcker från Höganäs till Malmö. Antalet anställda minskades från 260 till 170 under förra året. Nu varslas ytterligare 50 om uppsägning.

e verksamheten gå ihop efter flera år av kapitaltillskott från ägaren Alf Tönnesson. I det ännu ej offentliggjorda årsbokslutet kommer dock en förlust att redovisas. Ledningen varslar ytterligare 50 om uppsägning.
    Enligt informationschef Bertil Svensson gäller uppsägningarna 36 anställda som valt att inte följa med i flytten, samt ytterligare 14 när redaktionen lexikon 2 000 läggs ned. Drygt 70 anställda ges möjlighet att arbeta kvar i Höganäs.
    Samtidigt finns behov av nyanställningar i Malmö. I slutet av februari lanseras en standardversion av NE, med enklare papper och billigare bindning. Målgruppen är i första hand barnfamiljer och studerande. Priset blir 7 800 kronor, mot den tidigare billigaste versionen för 11 800 kronor.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.