Tillbaka

Bristande mångfald på Penguin Random House

2020-09-10
av Matilda Källén
Penguin Random House USA-kontor i New York.
Penguin Random House USA-kontor i New York.
Foto: Wikimedia Commons/Bertelsmann

Endast 22 procent av de kontorsanställda på amerikanska Penguin Random House definierar sig som icke-vita, visar en internrapport som förlaget publicerat.

Rapporten visar att 22 procent av de kontorsanställda och 20 procent av de lageranställda på USA:s största förlag Penguin Random House definierar sig som icke-vita, skriver Publishers Weekly.

Det är för lite, enligt förlagets amerikanska vd Madeline McIntosh.

– Jag tror inte att någon av oss förvånas över siffrorna, vilka visar att vårt förlag, liksom vår bransch, är alldeles för homogen, säger hon.

Även om förlagets mångfald blivit bättre under de senaste åren, menar Madeline McIntosh att vägen till målet – att förlagets anställda ska spegla samhället i stort – är lång. 

Som en del i arbetet för ökad mångfald har Penguin Random House bland annat uppdaterat de hjälpverktyg som erbjuds chefer i rekryteringsprocesser. Samtliga förlagsanställda har också fått och uppmanats läsa Ibram X. Kendis How to be an Antiracist.

– Ökad mångfald och inkludering är inget som de enskilda avdelningarna, eller styrelsen, kan uppnå på egen hand. Vi måste alla arbeta för det tillsammans, säger Madeline McIntosh.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.