Tillbaka

Brittiska förlag kan ej stoppa globalisering

1997-06-19
av SvB
Mike Shatkin, av tidningen Bookseller utnämnd till guru inom Internetbokhandel, manar brittiska och irländska bokhandlare att strunta i förlagens territoriella integritet och använda sig av de överlägsna amerikanska grossisterna för att överleva.

net har gjort att det snabbaste sättet att få tag i en bok, var man än befinner sig, är att beställa den amerikanska versionen från en Internetbutik.
    "De brittiska förlagen kan inte stoppa globaliseringen av bokindustrin och de kan inte förvänta sig att de brittiska bokhandlarna fortsätter på en självmordskurs", sa han under en konferens anordnad av Bookseller Acossiation.
    Bookseller publicerade i sitt nummer den 2 maj 1997 en läsvärd, om än ur brittiskt synvinkel, artikel med råd och rön om Internetbokhandleriet baserad på Mike Shatkins föredrag.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.