Tillbaka

Butikschef fick kundkorg kastad på sig

2021-06-03
av Kristian Lönner
Foto: Ola Kjelbye

Inte alla kunder accepterar de coronarestriktioner som fortfarande råder i många butiker. I Karlskrona fick butikschefen på Akademibokhandeln en kundkorg kastad på sig, rapporterar Market.

För att kontrollera hur många kunder som samtidigt vistas i lokalen har alla som besöker Akademibokhandeln i Karlskrona behövt ta en kundkorg vid entrén. Men den modellen har butiken nu tvingats slopa.

– Vi tog bort det eftersom det suger så extremt mycket energi. En kund blev riktigt arg över att behöva ta en korg. Han slängde korgen på mig så att glasögonen gick sönder, säger butikschefen Linda Blomqvist till Market.

Linda Blomqvist menar att många nu tydligt visar att de tröttnat på restriktionerna och att personalen ofta tvingas påminna kunder om att följa de riktlinjer som finns.

– Jag kan inte förstå att folk tycker det är jobbigt att ta en korg. Folk blir fortfarande sjuka. Vi har alla ett gemensamt ansvar, säger Linda Blomqvist till Market.

I tisdags, den 1 juni, slopades skyldigheten för handelsplatser, gallerior och köpcentrum att se till att personer inte handlar i sällskap. Däremot är det fortfarande Folkhälsomyndighetens rekommendation att enskilda ska göra sina inköp själva.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.