Tillbaka

Carina Nunstedt återuppväcker Yourlife books

2020-09-15
av Kalle Laxgård
Carina Nunstedt
Foto: Sven Lindwall

I våras lämnade Carina Nunstedt sin tjänst som förlagschef på HarperCollins. Nu tar hon över varumärket Yourlife books från Bonniers för att driva det vidare som förlag och agentur.

I mars 2017 gav Yourlife books, ett imprint startat av Carina Nunstedt inom ramarna för Bonnierförlaget Forum, ut sina första böcker. Bara ett par månader senare presenterades hon som ny tillträdande förlagschef på HarperCollins Nordic, varpå imprintet lades ner.

Nu meddelar Carina Nunstedt att hon tar över varumärket Yourlife Books från Bonniers för att driva det vidare som förlag och agentur. Fokus ligger på översatta fackböcker, hälsa och livsstil.

– Det känns fantastiskt spännande att nu bygga mitt eget företag på riktigt – steg för steg. Med min bakgrund som förläggare, förlagschef, eventproducent, författare och journalist kan jag hjälpa till på en rad olika plan. Jag kommer att jobba med skräddarsydda uppdrag för en rad författare, hälsoprofiler och bokförlag – det kan handla om konceptutveckling av en bokidé, varumärkesstrategi, pr och rättigheter, säger Carina Nunstedt i ett pressmeddelande. 

Personer som anlitar förlaget är bland andra Maria Borelius, Kristin Kaspersen och Emma Wiklund.

Carina Nunstedt lämnade tjänsten som förlagschef på HarperCollins i våras men ska vid sidan om Yourlife Books fortsätta göra uppdrag för förlaget, liksom för Bonniers.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.