Tillbaka

De är nya ledamöter i Alma-juryn

2021-06-10
av Carina Jönsson
Balsam Karam.
Foto: Carla-Orrego-Veliz

Balsam Karam och Katarina Eriksson Barajas har utsetts till nya ledamöter i juryn för Astrid Lindgren Memorial Award.

Det är Kulturrådets styrelse som väljer in ledamöter i juryn. Balsam Karam är författare och bibliotekarie och Katarina Eriksson Barajas professor i pedagogik.
─ Balsam Karams vida blick och Katarina Eriksson Barajas intressanta forskning kommer att komplettera juryn på ett alldeles utmärkt vis. Vi är jätteglada över att de har tackat ja, säger Suzi Ersahin, kanslichef för Astrid Lindgren Memorial Award, i ett pressmeddelande. 
Astrid Lindgren Memorial Award instiftades av regeringen 2002 för att värna barnens rätt till bra berättelser. Priset delas årligen ut till en person eller organisation som bidrar till litteraturens betydelse för barn och unga över hela världen. Prissumman är på fem miljoner kronor.
Balsam Karam och Katarina Eriksson Barajas tillträder den 1 juli och efterträder ledamöterna Mats Kempe och Maria Lassén-Seger.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.