Tillbaka

De delar ut bokpåsar i Lund

2021-04-23
av Matilda Källén
Christina Haugen på Historiska Media packar påsarna.
Christina Haugen på Historiska Media packar påsarna.
Foto: Emma Wikström

För att uppmärksamma Världsbokdagen cyklar Historiska Media runt och lämnar bokpåsar på bänkar i Lund.
– Vi hoppas kunna ge någon ett leende på läpparna, säger Emma Wikström, pr- och kommunikationsansvarig på förlaget.
 

Varför delar ni ut gratis bokpåsar?
– Vi kom fram till att vi ville göra en rolig grej på Världsboksdagen – sprida läsglädje och muntra upp. Vi ville också gärna nå ut till de som kanske inte brukar läsa våra böcker, följer oss i våra kanaler, eller ens känner till att vi finns. Därför bestämde vi oss för att gå ut på stan och låta böckerna hitta läsarna – så klart på ett smittsäkert sätt.
 
Vilka böcker delar ni ut?
– Vi har packat 40 påsar med två böcker i varje, en sakprosa och en roman. Det är blandade böcker från de senaste årens utgivning. En påse som vi packade innehöll till exempel Drottning Kristina tillsammans med Bokhandeln för ensamma hjärtan, alltså både historia och feelgood. Förhoppningsvis blir det en liten överraskning, och kanske en berättelse som man inte hade valt själv. Och vill man inte läsa boken kan man ju ge bort den till någon man tycker om.

Hur hoppas ni att bok-hittarna ska reagera?
– Vi hoppas att man ska bli glad, och det känns extra viktigt i covid-tider, att kunna ge någon ett leende på läpparna på väg till jobbet eller ut på lunch.
 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.