Tillbaka

Debutant vann Harlequins författartävling

2014-12-16
av Sara Djurberg
Foto: Privat
Journalisten Jenny Ringström Fagerlund vann Harlequins manustävling och blir den första svenska författare som förlaget ger ut.

Harlequin fick in cirka 150 bidrag i tävlingen där man efterfrågade manus i feelgood-genren. Efter en utgallringsprocess fick allmänheten rösta fram sin favorit bland fem bidrag, men Harlequins egen jury korade vinnaren.

– Det har varit ett tufft jobb att välja. Men till sist enades vi i juryn. Jenny Ringström

Fagerlunds bidrag är en klassisk feelgood-historia om kärlek, vänskap och om att våga följa sina drömmar, säger redaktionschefen Anna Svedbom.

Boken Drömstigen ska ges ut av Harlequin nästa sommar och kommer troligen att släppas även i Norge och Finland. Förlaget planerar även att ge ut fler författare i tävlingen

– Det här är startskottet för vår utgivning av svenska och nordiska författare.  

Några kan bli aktuella för utgivning på HarperCollins.

– Det har varit en väldig spridning bland deltagare med flera etablerade författare som prövat att skriva romance. Det finns bidrag som inte gick till final, för att de var i andra genrer än feelgood, men som vi är intresserade av att ge ut, säger Anna Svedbom.

Tvåan i tävlingen, Christoffer Holst med gayromance-romanen Mitt hjärta går på, vinner en halv dags manuscoachning. Trea blev Pia Lerigon med Dubbelspel. 25 000 personer deltog i omröstningen på Harlequins hemsida.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.