Tillbaka

Det här är Johan Klebergs nya jobb

2019-10-17
av Kalle Laxgård
Johan Kleberg
Foto: Sara Mac Key

Johan Kleberg och Ebba Kleberg von Sydow har köpt in sig i designföretaget Bookbinders design, som tillverkar pappersvaror i högre prissegment. Johan Kleberg, tidigare vd för Adlibris, tar även över som vd i bolaget.

I mars fick Johan Kleberg lämna uppdraget som vd för nätbokhandeln Adlibris efter nära fem år i företaget.

Nu har han och frun Ebba Kleberg von Sydow gått in som delägare i Bookbinders design, ett företag som tillverkar tygklädda skrivböcker, fotoalbum, boxar med mera.

Johan Kleberg tar även över som vd på heltid i bolaget.

– Jag har varit tjänsteman inom Bonniers i många år och har varit nyfiken på att driva eget, säger Johan Kleberg till SvB.

Anledningarna till intresset för bolaget är flera, säger han. Dels att företaget både står för produktutvecklingen och för försäljningen genom egna kanaler, men också att det verkar globalt.

Hur stor andel av företaget, eller om det är en majoritetspost, som paret köpt vill Johan Kleberg inte säga. Däremot uppger han att de köpt ”en betydande del”.

– Jag och min fru blir delägare, hon kompletterar mig med sin kunskap inom marknadsföring och produktkännedom, säger Johan Kleberg.

Ebba Kleberg von Sydow berättade själv om affären i ett blogginlägg under torsdagen. Där skriver hon bland annat att Johan Frestadius, vd för Bookbinders sedan 2001, kommer jobba kvar i företaget med ansvar för produktion och produktutveckling.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.