Tillbaka

DOI-systemet får egen stiftelse

1998-01-23
av SvB
Den amerikanska förläggareföreningen, AAP, har tillsammans med europeiska partners bildat en internationell stiftelse kring det "digitala ISBN-systemet", DOI (Digital Object Identifier) som present...
Den amerikanska förläggareföreningen, AAP, har tillsammans med europeiska partners bildat en internationell stiftelse kring det "digitala ISBN-systemet", DOI (Digital Object Identifier) som presenterades på Frankfurtmässan i höstas. Genom en digital märkning och en upphovsrätts-databas ska dels upphovsmännens rättigheter skyddas och dels ska handeln med hela eller delar av verk underlättas.
    Mer information finns på Internet eller via Svenska Förläggareföreningens kansli som också tar emot intresseanmälningar till ett informationsmöte kring DOI-systemet.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.