Tillbaka

Efter uppsägningarna – nu rekryterar Storytel på nytt

2022-06-13
av Kristian Lönner
Foto: Sara Mac Key

I mars blev drygt 100 anställda av med sina tjänster på Storytel. Men nu rekryterar bolaget igen. Samtidigt har den nya organisationen fortfarande inte fullt ut implementerats. 

Det var i mitten på mars som Storytel bekräftade att bolaget skulle genomföra en omorganisation. Provanställningar avslutades och drygt 100 fastanställda blev uppsagda.

– Vi har ju gjort stora investeringar och vi vill nu se över vår kostnadskostym, förklarade Ingrid Bojner, interim vd, beslutet.

Nu, drygt två månader senare, har Storytel 16 aktuella platsannonser ute som främst gäller globala delar av bolaget. Det handlar bland annat om tjänster inom kundhantering, finans, tech och event. Anställningarna har huvudsakligen sin bas i Sverige eller Köpenhamn.

Katarina Starendal, tf. HR-chef på Storytel, säger så här om Storytels rekryteringar.

– Att se över ett företags organisation är ett ständigt pågående arbete, där man ibland behöver ta större omgrepp och ibland göra mindre justeringar. Storytel strävar efter att framtidssäkra bolaget och skapa effektiva sätt att arbeta. Just nu ser vi ett behov av att stärka upp vissa områden inom företaget, där vi nu rekryterar.

Neddragningarna i mars påverkade också det redaktionella arbetet i Sverige. Förläggarna Bia Sigge och Johanna Thydell slutade liksom Rickard Henley som var global förlagschef. Men den nya organisationen är fortfarande inte införd fullt ut. SvB har efterfrågat en intervju med förlagschef Marta Hedener men fått till svar att en sådan kan bli aktuell först när hela organisationen är presenterad internt och fullt ut implementerad.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.