Tillbaka

Få Cykelbudet hemkörd – av författaren själv

2021-09-09
av Kristian Lönner
Anders Teglund har skrivit en bok om att vara Foodora-bud.
Foto: Mikael Göthage

Snart släpper författaren och förläggaren Anders Teglund sin bok Cykelbudet om hur han blev Foodora-bud när pandemin slog ut övriga inkomster. Den som bor i Göteborg kan nu beställa hemkörning av boken – av författaren själv.

Det udda upplägget, att författaren cyklar hem den egna boken till köparna, görs i samarbete mellan Anders Teglund och Lohrs pocket i Göteborg. Den som gör en beställning i tid kan vänta sig hemkörning nästa fredag.

– Jag är en budbärare. Ibland kommer jag med mat och ibland kommer jag med en arbetarskildring. Så länge någon betalar mig kan jag bära en önskad maträtt eller ett vittnesmål, skriver Anders Teglund i ett mejl till SvB.

Boken Cykelbudet ges ut på Anders och brodern Jonas Teglunds förlag Teg Publishing och handlar om livet som cykelbud på Foodora.

Anders Teglund skriver till SvB att han ändå ser en betydande skillnad mellan att köra ut mat och en bok.

– När jag lämnar hamburgare och sushi är jag anonym, och i många fall upplever jag att det som gör mig till människa i kundernas ögon – en person med namn, erfarenheter, drömmar och liv – är närmast utraderat. Utanför deras dörr står en pizza, och jag är mer av en vålnad som på något magiskt vis har fört pizzan dit. Men med min bok tänker jag att det är tvärtom, då är det en människa som de vill möta. De vill läsa min bok, de vill kanske ha den signerad. Genom hela mitt bokprojekt har jag varit lyhörd kring kontraster. Jag ser fram emot att få uppleva denna nya kontrast med att i stället få bära ut boken.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.