Tillbaka

Färre konkurser i bokhandeln

1996-01-01
av SvB
Andelen bokhandlar som går i konkurs är lägre än andelen konkurser bland förlag, och lägre än i grupperna detaljhandel och samtliga svenska aktiebolag. Det visar statistik som SvB har tagit fram hos...
Andelen bokhandlar som går i konkurs är lägre än andelen konkurser bland förlag, och lägre än i grupperna detaljhandel och samtliga svenska aktiebolag. Det visar statistik som SvB har tagit fram hos SCB. Antalet bok-och pappershandlar har minskat till 843 bolag, från 1317 bolag 1985.
Mellan 1991 och 1993 ökar konkurserna överlag. För förlag dessutom 1988, då 68 av 1175 bolag gick i konkurs. 1988 syns även en mindre ökning för bokhandeln. Detaljhandeln har högst frekvens under perioden. I gruppen förlag ingår tidningsförlag fram till 1992, därefter endast bokförlag. 1993 saknas uppgift om förlag och bokhandel.


Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.