Tillbaka

Farrokhzad och Linde tar över litteraturscenen

2022-04-23
av TT/Litteratur
Athena Farrokhzad (vänster) och Ida Linde tar över litteraturscenen på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.
Foto: Anders Wiklund, Janerik Henriksson/TT

Ida Linde och Athena Farrokhzad blir de nya kuratorerna för litteraturscenen på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Duon tar över efter Ingemar Fast, som har haft uppdraget sedan 1998.

"Vi är väldigt glada över förtroendet att få ansvara för litteraturen på Kulturhuset Stadsteatern. Vi hoppas kunna förvalta Ingemar Fasths viktiga arbete och utveckla nya format och mötesplatser. Framför allt ser vi fram emot att träffa läsare från hela staden, säger Linde och Farrokhzad i ett pressmeddelande.
Duon ska både driva Internationell författarscen och ansvara för Kulturhuset Stadsteaterns internationella litteraturpris.
Ida Linde och Athena Farrokhzad är i dag författare, översättare och dramatiker. De är också lärare på Biskops Arnös författarskola – tjänster som de lämnar för sina nya roller.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.