Tillbaka

Fel kvinna dement – Noréns bok dras tillbaka

2020-11-21
av TT/ Litteratur
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Albert Bonniers Förlag har dragit tillbaka Lars Noréns En dramatikers dagbok 20152019, som nyligen gavs ut.

Orsaken är att boken innehåller ett stycke där författaren felaktigt påstår att skådespelaren Paula Brandt lider av demens. Felet sägs bygga på en förväxling där Norén blandat ihop Brandt med en annan kvinna.
"I min senaste dagbok förekommer en utsaga om skådespelaren Paula Brandt som är grovt felaktig. Det som står där överensstämmer inte med verkligheten", säger Lars Norén enligt ett pressmeddelande från förlaget.
I sitt uttalande ber han också om ursäkt.
"Det är desto värre då jag sedan länge har en kärleksfull samhörighet med hennes familj. Jag ber om ursäkt för den skada och sorg som åsamkats och skall göra allt jag kan för att rätta till det", säger han.
Förlaget ska trycka en justerad upplaga inom kort.

Thérèse Cederblad, kommunikationschef på Albert Bonniers förlag, skriver i ett meddelande till TT att det handlar om en första upplaga på 1 000 exemplar som nu dras tillbaka.
"Dessvärre vet vi inte exakt hur många som sålts ut ur butik, men det är en relativt låg siffra. De böcker som är i lager kommer att makuleras och böcker som fortfarande finns i butik kallas tillbaka," skriver hon.
En dramatikers dagbok 20152019 är Noréns fjärde utgivna dagbok.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.