Tillbaka

Förlagssystem inför fraktfritt

1997-09-19
av Fredrik Lindberg
Förlagssystem fortsätter att växa, visar årsbokslutet. Nu inför företaget fraktfritt för att ta ytterligare marknad.

ributionen läggs om, från att ha gått via Seelig i Morgongåva, till att gå direkt till bokhandeln med Posten Företagspaket.
    Enligt vd, PO Hamrin, kan leveranstiden kortas med en dag eller mer, eftersom Förlagssystem tidigare bara har kunnat packa fram till klockan 13.00, då bilen till Morgongåva har gått. Försöket med fraktfria leveranser varar från oktober till sista december och gäller traditionell bokhandel, utan begränsningar i antal böcker, ordervärde eller vikt.
    - Det är naturligvis inte billigt för oss. Vi gör en test under tre månader som är viktiga vad gäller kompletteringsköp och julhandel. Visar det sig att bokhandeln märker en avgörande skillnad permanentar vi de fraktfria direktleveranserna, säger Hamrin.
   Den mängd böcker det är fråga om motsvarar, enligt Hamrin, omkring 15 till 20 pallar per dag och en fraktkostnad på 2,5 miljoner kronor för hela perioden, enligt postens ordinarie prislista. Vilket avtal som träffats med Posten kommenterar han inte.
    Förlagssystems årsbokslut visar en fortsatt tillväxttakt på tio procent i faktureringen. Omsättningen 1996/97 landade på 29,1 miljoner kronor, med oförändrat resultat efter avskrivningar på 2,9 miljoner. Resultatet efter finansnetto sjönk från 3,4 till 3,1 miljoner kronor.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.