Tillbaka

Fortsatt tillväxt för Nextory

2020-10-14
av Matilda Källén
Foto: iStockphoto

Nextorys intäkter har ökat med 76 procent mot i fjol, skriver ljudbokstjänsten i ett pressmeddelande.

Under årets första nio månader ökade Nextorys intäkter med 76 procent jämfört med samma period i fjol, enligt ett pressmeddelande. Där framkommer också att ljudbokstjänsten i juli slog rekord i antal nya prenumeranter under en och samma månad, liksom att antalet kunder det senaste kvartalet ökat med 81 procent mot tredje kvartalet 2019. Vilka summor eller hur många kunder det rör sig om redovisas inte.

– Vi lämnar en fantastisk sommar bakom oss. Fler personer än någonsin tidigare har börjat läsa och lyssna på böcker i vår app. Samtidigt fortsätter barn och unga att upptäcka böckernas värld med hjälp av mobilen. En av de kategorier som har ökat mycket i popularitet hos oss är nämligen interaktiva barnböcker, säger Nextorys grundare och vd Shadi Bitar i pressmeddelandet.

Även konkurrenterna Storytel och Bookbeat rapporterar om tillväxt. Under årets nio första månader ökade Bookbeats intäkter med 69 procent jämfört med samma period 2019, medan Storytels intäkter ökade med 23 procent tredje kvartalet.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.