Tillbaka

”Förutsättningarna för tillväxtbolag har ändrats”

2022-05-10
av Kristian Lönner
Ingrid Bojner, interim vd på Storytel.
Foto: Mattias Bardå

Storytels aktie fortsätter tappa i värde. På ett år har aktien rasat med 70 procent.

– Det är klart att vi påverkas för att vi har investerare som har valt att tro på oss, säger Ingrid Bojner, interim vd på Storytel, till SvD.

Under måndagen (9 maj) stängde Storytels aktiekurs på 58,40. Det kan jämföras med toppnoteringen på 270 kronor vid jul 2020. Ingrid Bojner, som tog över som interim vd efter Jonas Tellander i februari, kommenterar i en intervju med SvD den fallande aktiekursen.

– De yttre förutsättningarna för tillväxtbolag har ändrats en del under det senaste året, så vi behöver anpassa oss, säger hon.

Ingrid Bojner säger vidare att den fallande aktiekursen påverkar relationen till investerarna men inte det dagliga arbetet.

– Det är klart att vi påverkas för att vi har investerare som har valt att tro på oss. Och det är ju någonting jag behöver hantera i relation till våra investerare, och som såklart också vår styrelse behöver hantera. Men dagligdags så påverkas vi inte av det, säger Ingrid Bojner.

På frågan om det finns ett tryck på Storytel från investerare att fokusera mer på vinst än tillväxt svarar Ingrid Bojner i SvD:

– Storytel var ett lönsamt bolag fram till 2016 då vi som pionjärer valde att inleda vår expansion. I slutändan har vi såklart även ett investerarintresse som har gått från tillväxtaktier till mer värdeaktier och då behöver vi självklart anpassa oss.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.