Tillbaka

Förvandla teven till surfingbräda

1997-05-02
av SvB
Säga vad man vill om Microsofts Bill Gates, men sentimental och långsint är han inte. För två år sedan dömde han ut Internet och ville bygga upp ett eget Nät - Microsoft Network (MSN). Nu är hela företaget inriktat på Internet och deras webläsare Internet

livit en del, och en stor del, av Internet. Tills för några veckor sedan har Bill uttryckt sin hån över de som trott på nätverksdatorn som ett alternativ till PCn. Nu har han köpt WebTV, företaget som tagit fram teknik för att förvandla teven till en surfingbräda och som vi berättade om från multimediamässan Milia ¹97 (SvB 4/97).
    Priset för det drygt två år gamla företaget: 3,2 miljarder kronor.
    WebTV-apparaterna, som idag tillverkas av Sony och Philips, och WebTV Networks, tjänsten på Internet som snyggar till web-sidorna och automatiskt uppdaterar programvaran i teve-boxen, är tänkt att lanseras i Europa till hösten.
    Nu kommer även en minivariant av Windows att följa med på köpet. Men Microsoft hoppas förmå tevetillverkarna bygga in WebTV-tekniken direkt i teveapparaterna. Lyckas de flyttar det vinnande Intel/Wndows-konceptet in i vardagsrummet och för första gången i historien kommer även teveapparaterna kunna krascha...

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.