Tillbaka

Gad tar över barnboksförlag

2018-02-05
av Carina Jönsson

Barn- och ungdomsförlaget Flachs förvärvas av förlaget Gad, som därmed ger sig in på barnboksmarknaden. Flachs ger ut runt 130 titlar varje år och på listan finns både fack- och skönlitteratur för barn, med fokus på översatta titlar, skriver Bogmarkedet.
   Till tidningen säger Gads vd, Ulrik Hvilshøj, att intentionen är att bibehålla samma höga utgivningstempo. Samtidigt öppnar förlaget för fler uppköp eller samarbete.
    – Vi är på ständig jakt efter små och mellanstora förlag där ute. Det är nödvändigt att ha en viss volym för att kunna driva en professionell förlagsorganisation, som inte bara består av redaktion och produktion, utan också sälj, marknad och pr på en hög nivå, säger Ulrik Hvilshøj till Bogmarkedet.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.