Tillbaka

Gardners etablerar sig i USA

2022-08-09
av Carina Jönsson
Foto: Shiromani Kant/Unsplash

Storbritanniens ledande bokdistributör Gardners startar verksamhet i USA. Beskedet kommer bara veckor efter att den amerikanska distributören Ingram meddelat att man tar sig in på den brittiska marknaden.

Gardners öppnar sitt distributionscenter i Florida. Till en början kommer 200 000 brittiska titlar finnas tillgängliga på den amerikanska marknaden, men till Publishers Weekly säger Gardners att ”vår intention är att utöka erbjudandet på antalet böcker under de kommande månaderna”, skriver Publishers Weekly.
The Little Group, som äger Gardners, fortsätter därmed sin expansion. 2020 köpte man upp Gardners största konkurrens Bertram Group och tidigare i år förvärvade man Baker & Taylors brittiska division. I Storbritannien har Gardners i dag 5,5 miljoner bok-, musik-, och filmtitlar och 2,8 miljoner e-böcker.
Nyheten att The Little Group väljer att starta Gardners US, kommer ungefär en månad efter det att den amerikanska distributören Ingram Content Group bekräftat att man öppnar verksamhet i Storbritannien.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.