Tillbaka

Göteborgsbokhandel slår igen

2021-02-08
av Matilda Källén
Lena Holm driver The Book Corner som nu stänger butiken i Göteborg.
Lena Holm driver The Book Corner som nu stänger butiken i Göteborg.
Foto: Privat

Bokhandeln The Book Corner i centrala Göteborg stänger – efter 20 år. Nu ska butiken leva vidare på nätet.

Vid årsskiftet slog Akademibokhandeln på Kungsgatan i Göteborg igen sina portar. Nu har turen kommit till ytterligare en av stadens bokhandlar: The Book Corner på Rosenlundsgatan, som stänger för gott den 20 februari, skriver Göteborgs-Posten.

Enligt bokhandelns ägare Lena Holm finns det flera orsaker till att man nått den punkten. Hon nämner färre kunder på grund av pandemin, att närliggande ICA och Feskekörka håller stängt – och bygget av järnvägstunneln Västlänken.

– Situationen på Rosenlundsgatan är inte riktigt bra. Vi har varit här väldigt länge, och det har blivit bättre och bättre, men nu är det katastrof. Gatan har tömts på alla butiker, Västlänken är en bedrövelse och det kommer att bli ännu värre. Jag tror att det här är en optimal period att stänga, säger hon till SvB.

Samtidigt är det ”en tråkig sits”, fortsätter hon. Hon beskriver The Book Corner, som bland annat nischat in sig mot böcker på många olika språk och svenska för invandrare-läromedel, som en unik butik, i Göteborg såväl som Sverige.

– Staden blir utarmad utan den här typen av butiker, säger hon.

– Det har varit många roliga år, och många trevliga kunder.

Nu ska The Book Corner, inklusive nischen och böckerna, leva vidare som webbutik. Lena Holm tror att det är en bra lösning. Den senaste tiden har man fått allt fler nätkunder från runt om i landet. 

– Det tog ett tag innan jag landade i beslutet, men nu tycker jag att det ska bli jättebra, säger hon.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.