Tillbaka

Hillary Clinton ger ut politisk thriller

2021-02-23
av TT/ Litteratur
Foto: AP/TT

Hillary Clinton har skrivit kontrakt med förlaget Simon & Schuster för att ge ut en politisk thriller som utspelas "i efterdyningarna av politiskt kaos". 

Den förra presidentkandidaten skriver boken "State of terror" tillsammans med författaren Louise Penny, uppger Axios.
Huvudpersonen i boken är en ung statssekreterare som börjar jobba för sin tidigare rival, en president som tillträtt efter fyra år av politiskt ledarskap som fått USA att "krympa på världscenen". Efter en rad terrordåd får statssekreteraren i uppdrag att reda ut en dödlig konspiration som drar nytta av den amerikanska regimens svagheter.
Hillary Clinton och Louise Penny är gamla vänner och i ett pressmeddelande uttrycker Clinton sin glädje över samarbetet:
"Jag har njutit av varenda en av hennes böcker och litterära personer likväl som av hennes vänskap. Nu slår vi ihop våra erfarenheter för att utforska den komplexa världen av högriskdiplomati och förräderi. Allt är inte som det först verkar", säger hon.
Boken ges enligt planerna ut i oktober.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.